Login

Register

Login

Register

MENUMENU

Zaalhockeysticks

Zaalhockeystick kopen?

Zaalhockeysticks verschillen op verschillende punten van gewone sticks, zo zijn ze platter en lichter. De verschillen tussen de zaalhockeysticks en de veldhockeysticks zijn te wijten aan het spel wat er gespeeld wordt in de zaal. In de zaal mag je de bal alleen pushen, niet slaan. Hierdoor hebben zaalsticks minder te lijden dan tijdens het harde spel op het kunstgrasveld. Dit is tevens de reden waarom niet alle zaalhockeysticks vervaardigd zijn uit kunststof. Door het lagere gewicht van zaalhockeysticks zijn snelle bewegingen zo gemaakt.

Weet je niet precies wat voor soort stick je moet kopen? Bekijk dan onze stickhulp pagina!

Wat voor zaalhockeystick past nou bij jou?

Net zoals bij veldhockeysticks zijn zaalhockeysticks onder te verdelen in 2 categorieën: hout en kunststof. Bij zaalhockey is een houten stick ook geschikt voor de meer ervaren speler doordat de stijfheid van de stick niet van belang is. Wel slijt een houten stick meer dan een kunststof zaalhockeystick.
Hockeygear.be biedt zaalhockeysticks aan in diverse lengtes, van 30 inch tot 37,5 inch. Neem liever een iets te kleine stick dan een die heel groot is, bovenaan deze pagina staat een maattabel. De sticks op deze site zijn van A-merk kwaliteit. Wij verkopen zaalhockeysticks van de merken Adidas, Brabo, Grays, Osaka en The Indian Maharadja

Belangrijk detail is dat je in de zaal verplicht met een zaalhockeystick speelt en je ‘gewone’ outdoor hockeystick niet mag gebruiken. Zaalhockeysticks zijn over het algemeen al goedkoper dan veldhockeysticks en dan geeft Hockeygear.be ook nog eens extra korting op de producten. Hockeygear.be biedt verschillende zaalhockeysticks in diverse prijsklasse aan, de prijzen varieren van 19,95 euro tot en met 127,50 euro.

Heb je vragen over een zaalhockeystick? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

Resultaat 1–32 van de 38 resultaten wordt getoond

Zaalhockeystick kopen?

Speel je in de winter in de zaal? Dan heb je een goede zaalhockeystick nodig! Bij Hockeygear.be vindt je verschillende goede modellen zaalhockeysticks van grote merken zoals Adidas, Brabo, Grays, Osaka, Ritual en The Indian Maharadja.

Lengte in cm  <100 100-108 109-117 118-125 126-133 134-139 140-145 145-150  >150 (eigen keuze)
Sticklengte 24" 26" 28" 30" 32" 34" 35" 36" 36,5"=Sr. 37,5".

Bij het kopen van een nieuwe zaalhockeystick is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Iedere zaalhockeystick heeft namelijk zijn eigen kenmerken. Op deze pagina is verschillende info te vinden om rekenig mee te houden. Daarnaast verwijzen we naar andere handige pagina's op deze hockeywebshop. Die je helpen de keuze nog eenvoudiger te maken.

Welke hockeystick past bij jou?

Elke speler heeft zijn eigen speeltechniek met elk zijn eigen behoefte. Gelukkig zijn hiervoor verschillende soorten hockeysticks ontworpen. Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het speelniveau. Vooral bij startende hockeyers.

Voor startende hockeyers wordt het aangeraden om een traditionele zaalhockeystick aan te schaffen. Dit wil zeggen dat het voor beginnende speolers verstadig is om een composite hockeystick te gebruiken. Daarmee is het eenvoudiger om een hockeystick te raken. Daarnaast is het belangrijk dat de zaalhockeystick flexibel is. Als beginner moet je immers de basis van hockey nog leren en met een flexibele composite stick gaat dit eenvoudiger.

Zaalhockeystick kromming

Het is van belang dat er rekening wordt gehouden met de kromming van de hockeystick. Er zijn verschillende krommingen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan Mid Bow, Pro Bow, Low Bow en Extreme Low Bow. Voor beginners is het aan te raden om een center bow zaalstick te gebruiken. Met een center bow hockeystick ligt de kromming over de gehele stick en dit is de de meest standaardvorm. Met deze kromming kun je de basistechnieken en eenvoudigst leren en de stick wordt vrijwerl altijd gebruikt door jeugd spelers.

Zaalhockey stickmaat

In de maattabel hockeysticks van hockeygear vind je de maat die het beste past bij jou. De meest standaard maat voor senioren is 36.5 inch, er zijn ook kleinere en grotere hockeysticks beschikbaar. Deze vind je terug onder de filters aan de linkerkant van de pagina. \

Om te kijken welke lengte stick goed bij jou past kun je het volgende doen:

Zet de stick naast je neer en kijk waar het uiteinde van de stick komt, als de stick tot het bot aan de voorzijde van de heup komt, is de maat van de stick goed.

Hulp nodig bij het kiezen van een stick? Bekijk dan nu onze stickhulp pagina!

 

Door verder gebruik te maken van Hockeygear.be ga je akkoord met ons cookie beleid.
Sluiten